Possua takassa




Hei vaan kaikille. Upeaa mikä määrä teitä on osallistunut arvontaan!Vielä ehtii, sillä arvonta päättyy vasta 9.3.14.
Ja KIITOS vielä blogin 2-vuotis onnitteluista! Toivon myös, että tämä jatkuu vielä useita vuosia  ♡

Eilen oli ihanan rauhallinen sunnuntai päivä. Aamulla kävimme kaupungilla ja sitten iltapäivällä syömässä Hotelli Leikarissa. Loppupäivä rentouduttiin ihan kotosalla. Tänään rentoilu voi jatkua, sillä päivän ruokakin on jo valmis.

Päätimme valmistaa possua takassa. Täytin suuren valurautapadan porkkanoilla ja perunoilla, sekä mehevällä possunpalalla. Pata suljettiin ja laitettiin takkaan kahdeksi tunniksi. Takassa oli jäljellä vain pieni liekki ja hiillokset. Kahden tunnin kuluttua oli tuloksena upea ja murea possu.
Suosittelen, että kokeilet tätä jos et vielä ole tehnyt niin. Kyllä uunissakin paistit ovat suussa sulavia, mutta takassa saat lihaan upean savuisen maun.

Ei muuta kuin Bon Appétit sanon minä!

Hauskaa alkanutta viikkoa!!

Kommentit

  1. Kuulostaa herkulliselta - vaan takka puuttuu! ;)


    http://pienilintu.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Hitsit kun kuulostaa ja näyttää hyvältä. Mun on pitänyt vaikka kuinka monta kertaa tehdä takassa ruokaa, mutta vielä en ole tehnyt. Leivinuunin puuttumista olen harmitellut monta kertaa kunnes keksin, että takassakin voisi tehdä. Nyt on kyllä kokeiltava. Kiitos siis vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos :)
      No kyllä suosittelen. Ja tässä itsekin juuri mietin että mitä kaikkea uutta kivaa sitä voisi takassa valmistaa :)

      Poista
  3. Herkullista!!! Äitini valmistaa lihaa takassa... mutta meiltä ei takkaa löydy, joten uunissa pitää toistaiseksi valmistaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Nam! Kuulostaa hyvältä :)
      On ne uuniherkutkin ihania :)

      Poista
  4. Kokeile laittaa possua uuniin hapankaalipedille. Sekaan voi raastaa omenan. Ihanaa ja terveellistä. Puuroista tulee mehevi myös. Oma lempparini on uuniohrapuuro.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa oikein hyvältä :)
      Hapankaali on erittäin hyvää. Olen ankkaa valmisanut niin, että täytin kaalilla.
      Kiitos vinkistä!! :)

      Poista
  5. Meillä lämmitetään joka päivä pari kolme takkaa, ainut mikä puuttuu on kunnon pata :) Liha näyttää sen verran herkulliselta, että täytynee nyt vihdoin hommata se pata, saisi maksimi hyödyn uunien lämmittelystä!

    Aivan upea koti, kiva kun piipahdit niin minäkin löysin tieni tänne :) Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  6. Moikka! Kiva kun tulit käymään ja kiitos :)
    No kyllä kannattaa. Tämä pata on ollut varsin hyvä, painava valurautainen, ja hyvän kokoinen. :)
    Seuraavaksi ajattelin kokeilla hapanleipää :)

    Mukavaa alkanutta viikkoa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Suositut tekstit